Nézegess otthonról Rofusz Kinga-képeket!
ro

Nézegess otthonról Rofusz Kinga-képeket!

rofusz_kinga illusztráció könyvtár kiállítás

A karantén miatt egyelőre nem járhatunk sem könyvtárba, sem pedig kiállításokra, így minden kulturális intézmény alternatív megoldásokban gondolkodik. Így tett az esztergomi Helischer Könyvtár is, amely most tartotta volna a meseillusztrátorok hetét, a korlátozások miatt viszont újra kellett terveznie, és Rofusz Kinga kiállítását online rendezni meg.

-

Ez viszont azt is jelenti, hogy bárki megnézheti a képeket, például a Kapitány és Narancshal (Máté Angi), az Adventi kalendárium (Szabó T. Anna) vagy az Irijám és Jonibe (Schein Gábor) című könyvekből. A kiállított illusztrációk között akad kép az Otthon című silent bookból is, amely csak a képek nyelvén meséli el egy otthon elhagyásának a gyászfolyamatát – Rofusz Kingával a megjelenés után beszélgettünk, az interjút itt tudjátok elolvasni:

Rofusz Kinga: A silent bookból mindenki kiolvashatja a saját történetét - Könyves magazin

Fotó: Valuska Gábor Képzeljük el, hogy leveszünk egy könyvet a polcról, és elkezdünk mesélni a gyerekünknek. Szokványos történet, rengeteg családban a napi rutin része. De mi van akkor, ha az adott könyvben nincs egyetlen árva betű sem, vagy ha van, az is az illusztráció része?