Így készítsd el a saját bőrkötéses varázskönyved!

Izgalmas videóból tanulhatjuk meg, hogyan lehet hagyományos könyvkötészeti módszerekkel, igazi, bőrkötéses varázsigés könyvet készíteni. 

Könyves Magazin | 2020. április 16. |

Mindig is arra vágytál, hogy legyen egy olyan varázskönyved, amibe az összes bűbájt és bájitalreceptet össze tudod gyűjteni? Akkor most jó hírünk van: a fenti videóból (ami Nerdforge nevű Youtube-csatornán érhető el) most megtanulhatod, hogyan lehet hagyományos könyvkötészeti módszerekkel, igazi bőrkötéses könyvet készíteni. 

A videóban lépésről lépésre követhetjük, hogyan kell kávéval átitatni, majd megszárítani a papírt a régies hatásért, hogyan lehet összefűzni a lapokat, és hogy készül a könyvborító. Ez a varázskönyv a víz elemet idézi meg, így a készítője kék színnel dolgozott, de persze mindenki megpróbálhatja a saját stílusában elkészíteni. A munka igénybe vesz pár napot és biztosan be kell szerezni hozzá ezt-azt, de a végeredmény elképesztő lesz. 

Kapcsolódó cikkek
...
Kritika

Harry Potter varázsköpönyegéből újabb és újabb mágikus univerzumok bukkannak elő

...
Nagy

Tóth Tamás Boldizsár hamar visszazökkent a rowlingi varázsvilágba

...
Kritika

A varázslatra egyszerűen nincs magyarázat, csak megtörténik

Még több olvasnivaló
...
Kritika

Thomas Cromwell története nem egy poros történelmi história, hanem egy kortárs politikai thriller

A Tudor-trilógia harmadik részében Hilary Mantel egészen mélyre visz a kicsinyes intrikák és nagyhatalmi alkuk világába, így aztán testközelből szemlélhetjük végig egy komplett történelmi korszakot meghatározó férfi felemelkedését és bukását.

...
Nagy

10 érdekesség, amit talán nem tudtál Virginia Woolf életéről

140 éve született Virginia Woolf, a 20. századi modern irodalom egyik legfontosabb írója, a Mrs. Dalloway, az OrlandoA világítótorony és a Felvonások között szerzője. Születésének évfordulója alkalmából tíz érdekességet gyűjtöttünk össze az életéről.

...
Nagy

Ezek a non-fiction könyvek érkeznek 2022 első felében! (II. rész)

2022 első félévének kínálatából válogattunk - és mivel annyi izgalmas téma és cím érkezik, tényirodalmi ajánlónkat két részre bontottuk. Íme, a második adag!