Robert Downey Jr. könyvet ír a klímaváltozásról

A színész abban próbál majd segíteni az olvasóinak, hogyan csökkentsék helyes táplálkozással a karbonlábnyomukat.

fk | 2022. április 07. |

Robert Downey Jr., azaz a Vasember úgy döntött, eljött az ideje, hogy sok más hírességhez hasonlóan ő is könyvírásba fogjon. A színész a klímaváltozás ellen szeretne tenni a könyvével, pontosabban abban szeretné segíteni az olvasóit, hogy megfelelő táplálkozással hogyan tudják csökkenteni az ökológiai lábnyomukat.

A munkafolyamat során Thomas M. Kostigen újságíró lesz a partnere, aki az USA Today számára ír cikkeket a klímaváltozásról. A Deadline értesülései szerint a kötet címe ez lesz: Cool Food: Erasing Your Carbon Footprint One Bite at a Time, azaz Menő ételek, így töröld el a karbonlábnyomodat falatról falatra.

A könyvet kiadó Blackstone Publishing elnöke, Josh Stanton azt nyilatkozta, hogy a kötettel egy megvalósítható ütemtervet és gyakorlati tanácsokat kapnak majd az olvasók a táplálkozáshoz, amelyek révén csökkenteni tudják a karbonlábnyomukat. A briliáns és szellemes Robert Downey Jr. szerinte pedig garancia arra, hogy az olvasók egyszerre fognak tanulni és jól szórakozni.

A társszerző, Thomas M. Kostigen már több könyvet írt a klímaváltozásról, többek közt olyan technológiákkal is foglalkozott, amelyek segíthetnek lelassítani a globális felmelegedést (Hacking Planet Earth: Technologies That Can Counteract Climate Change and Create a Better Future).

Hírlevél feliratkozás
Kapcsolódó cikkek
...
Gyerekirodalom

Chimamanda Ngozi Adichie gyerekkönyvet írt

Várhatóan 2023 őszén jelenik meg Az aranyló fél napkorong és az Americanah című regények szerzőjének első gyerekkönyve.

...
Hírek

Könyvet írt a The Walking Dead sztárja

Tíz évadnyi zombihajsza után saját könyvvel jelentkezett Norman Reedus, a The Walking Dead sztárja.

...
Gyerekirodalom

Meghan Markle gyerekkönyvet írt

The Bench (A pad) címmel gyerekkönyvet írt Meghan Markle, Harry herceg felesége. A könyvet egy apák napi vers ihlette.

SZÓRAKOZÁS
...
Szórakozás

A Love, Death & Robots továbbra is kíméletlen őszinteséggel szembesít az emberségünkkel

Tényleg képtelenek vagyunk megváltozni? A Netflix tévésorozata, a Love, Death & Robots új évada szerint lélekszakadva rohanunk bele a saját végzetünkbe. Nem tud ebben visszafogni bennünket sem technológiai fejlődés, sem harmadik típusú találkozás, de még a múltbéli tapasztalataink sem. 

...
Nagy

A Halott Pénz-könyv még a tagoknak is tudott meglepetést okozni

A Halott Pénz Na még mit nem?! című kötetét mutatták be a Hajógyár és az A38 hajó Zene x Szöveg programsorozatának legutóbbi alkalmán. Járai Márkot, Boros Gábort és a kötet egyik szerzőjét, Jávor Bencét Erdős Viki kérdezte zenekari titkokról, a sikerig vezető útról, közös munkáról és az írás folyamatáról.

...
Szórakozás

Az Északi az a Hamlet, aki nem áll meg tépelődni, hanem lesújt a kardjával

Az Északi brutális: tele ordító férfiakkal, vérrel és zsigerekkel - és persze gyönyörű tájakkal és szuperhangulatos újpogány zenével. Robert Eggers rendező láthatóan élvezte, hogy megcsinálhatta a saját mozgóképre ültetett viking sagáját. A kérdés, hogy elég-e egy jó filmélményhez, ha történelmileg többnyire hiteles.

A hét könyve
Kritika
Az új Nádas erőszakos és szórakoztató, teljesen felszabadult
...
Kritika

Az internet egy random mémfolyammá redukálta az életünket

„Még élhet valódi életet az ember, még mindig csinálhat valódi dolgokat!” – mondogatja magának mantraként Patricia Lockwood rendhagyó regényének elbeszélője, aki – csakúgy, mint mindannyian – az internet foglya lett. Az Erről nem beszélünk az elvesztegetett időről, a testnélküliségről, a hírfolyamban töltött, mémekké redukálódott életről és egy újfajta zsarnokságról szól.

...
Gyerekirodalom

Itt a Könyves nagy gyereknapi ajánlója! - 2. rész

Gyereknap alkalmából arra kértük a hazai gyerekkönyvkiadókat, hogy ezúttal ők ajánljanak olvasnivalót a kisebbeknek és a nagyobbaknak. A válogatás nagyon színes lett, hiszen akad itt ökomese és képtelen képes történet, de találtok állatos verseket, csillagos könyvet és időutazós mesét is. 2. rész.

Szerzőink

...
ro

Itt a Könyves nagy gyereknapi ajánlója! - 1. rész

...
vl

Fehér Renátó: Mindig politikai beágyazottságban születnek a versek

...
Forgách Kinga

Az internet egy random mémfolyammá redukálta az életünket