Itt a Baileys Women's Prize for Fiction shortlistje

.konyvesblog. | 2014. április 09. |

STL14NGOZI_336576k.jpgChimamanda Ngozi Adichie (fotó:Francesco Guidicini)

Hat regény került fel a brit Baileys Women's Prize for Fiction díj jelöltjeinek szűkített listájára. A díjjal az angol nyelven alkotó női szerzőket jutalmazzák.

A 30 ezer font pénzjutalommal járó kitüntetés idei jelöltjei közt szerepel a nigériai Chimamanda Ngozi Adichie  hamarosan magyarul is megjelenő könyve, az Americanah; a brit-amerikai Jhumpa Lahiri indiai-amerikai családregénye, a The Lowland; az amerikai Donna Tartt bestsellere, a The Goldfinch; az ausztrál Hannah Kent  Burial Rites című írása, amely egy rejtélyes izlandi gyilkosságot boncolgat, az ír Audrey Magee második világháborús története, a The Undertaking; és a szintén ír Eimear McBride A Girl is a Half-formed Thing című regénye.

Adichie 2010-ben Az aranyló fél napkorong  című munkájáért vehette át az elismerést. (Kritikánkat a könyvről itt találod) A korábban Orange-díjként ismert kitüntetést pár évvel ezelőtt Baileys Women's Prize for Fiction-re keresztelték át legújabb szponzora után. A győztest június 4-én hirdetik ki.

(MTI)